Najlepsze lodówki

Z perspektywy pani domu, kupując lodówkę najczęściej zwracamy uwagę na jej wielkość (w przypadku małych mieszkań, nie mając zbyt wielu możliwości decydujemy się po prostu na taką, która zmieści się w kuchni) oraz jej kolor (obecnie najbardziej pożądane są lodówki w kolorze srebrnym). Jednak szefowie kuchni, specjaliści z zakresu technik kulinarnych zwracają uwagę na wiele innych elementów. Warto przeczytać jakie to elementy, ponieważ kto jak nie specjalista w danej dziedzinie będzie wiedział najlepiej, na jaki sprzęt zwrócić uwagę, a którego nie kupować. Specjaliści z zakresu technik kulinarnych w pierwszej kolejności zwracają uwagę na wielkość lodówki.

Jeśli mają taką możliwość i potrzeby, decydują się na lodówki z drzwiami dwuskrzydłowymi. Są one zdecydowanie bardziej pojemne, dzięki czemu pomieszczą wszystkie niezbędne produkty. Ponadto bardzo istotne jest, aby lodówka była wyposażona w zamrażarkę. I podobnie do lodówki, zamrażarka powinna również być dość pojemna, aby zdołała pomieścić możliwie najwięcej mrożonek.

Kolejna bardzo ważna kwestia przy wyborze lodówki to jej klasa energetyczna. Jest to sprzęt, który nieustannie pracuje dlatego powinien być zarówno energooszczędny, jak również maksymalnie cichy. Spośród funkcji dodatkowych warto zwrócić uwagę na to, czy lodówka jest wyposażona w dystrybutor do wody oraz kostkarkę – niezwykle przydatne podczas upałów. Równie ciekawą funkcją jest No Frost kontrolująca wilgotność wewnątrz urządzenia.

na tej stronie jest ciekawa zasłona w gwiazdki http://officeprojekt.pl/ Budująca społeczność Budogram

Przydatne mogą okazać się również takie funkcje jak tryb wakacyjny, wyświetlacz LCD, Multiflow – dynamiczna cyrkulacja powietrza, czy alarm akustyczny informujący o wzroście temperatury wewnątrz chłodziarki.